Motto týdňa
“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire
Vyhľadávanie
Mliekár a syrár
2988 H mliekár a syrár
3-ročné štúdium ukončené záverečnou skúškou a získaním výučného listu s možnosťou nadstavbového štúdia
profilové predmety
- technológia
- mikrobiológia
- hygiena potravín
- potraviny a výživa
- suroviny
- aplikovaná chémia
- laboratórne hodnotenie potravín
- ekonomika
praktické vyučovanie
Praktické vyučovanie zabezpečujú firmy v systéme duálneho vzdelávania :
- SAVENCIA Fromage & Dairy SK a.s.
zručnosti absolventa
- je kvalifikovaný pracovník v oblasti mliekarskej výroby, ktorý je schopný posudzovať základné a pomocné suroviny pre oblasť mliekarskej výroby
- vie kontrolovať nastavenie technologických procesov vo výrobnom procese
- v súlade s predpísanými technológiami dokáže obsluhovať stroje a zariadenia na spracovanie mlieka a na výrobu mliečnych výrobkov
- vyrábať mliečne výrobky podľa technologických postupov a receptúr
- dodržiavať a uplatňovať zásady HACCP, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci
uplatnenie absolventa
- absolvent nájde uplatnenie v potravinárstve, vo veľkovýrobných podmienkach, stredných a malých podnikov mliekarenského priemyslu
- pri predaji, hodnotení potravinárskych výrobkov získaných spracovaním mlieka
- pri expedícií, predaji, pri hodnotení kvality potravinárskych výrobkov z mlieka a ďalších službách
- môže sa uplatniť aj v samostatnom podnikaní pri spracovaní mlieka, výrobe mliečnych výrobkov, masla, syrov, tvarohov, jogurtov