EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

21. X. 2013 DEŇ JABLKA - APPLE DAY

Docenenie jabĺk, ich odrôd aj ovocných sadov patrí medzi hlavné náplne osláv Dňa jablka (Apple Day), známeho aj ako Deň pôvodných odrôd jabĺk. Pripomína sa každý rok 21. októbra, alebo najbližšie k tomuto termínu. Iniciovala ho britská organizácia Common Ground v roku 1990 a už v roku 1991 sa konalo vyše 50 podujatí. V roku 2000 organizátori pripravili vyše 600 podujatí nielen vo Veľkej Británii, ale aj na svete. Podľa organizátorov Dňa jabĺk jeho hlavným obsahom má vždy byť oslava aj zdôrazňovanie bohatstva odrôd tohto ovocia. Podstatná myšlienka tohto dňa spočíva v tom, aby človek nikdy nezabudol, že jablko predstavuje symbol fyzickej, kultúrnej i genetickej pestrosti.

Lekári i odborníci na zdravú výživu zdôrazňujú - jablko prospieva zdraviu. Povzbudzuje nervový systém, minerálmi a vitamínmi posilňuje organizmus, môžu si ho dopriať aj pacienti s cukrovkou. Odborníci dodávajú, že jablko má protizápalové, mikrobiologické a krvotvorné účinky.

Nepochybne aj preto sa slovo jablko dostalo do ustálených spojení či idiomov, napríklad: "Denne jedno jablko pre zdravie". A práve to jedno jablko denne pre zdravie sme na našej škole ponúkli žiakom a zamestnancom. O tom, že sa táto akcia , v rámci Dňa jablka, stretla s pozitívnym ohlasom svedčí aj fotogaléria.

 

SÚVISIACE  ČLÁNKY

Školský rok 2010/2011

DEŇ JABLKA : www.polytechnika.sk/index.php

 

 

autor: Ing. Tibor Hugáň

Fotogaléria

Na propagáciu DŇA JABLKA prispeli aj pedagógovia.
Originálny plagát vyhotovila p
Organizačné zabezpečenie akcie bolo v rukách IV.ŠP