EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

14. II. 2013 XV. ROČNÍK KRAJSKÉHO KOLA OĽP

Jubilejný XV. ROČNÍK KRAJSKÉHO KOLA OĽP bol z hľadiska umiestnenia nášho reprezentanta, z objektívnych  príčin,  jeden z najhorších. Hlavnou objektívnou príčinou neúspechu bol fakt, že ani jeden z účastníkov ŠK OĽP, ktorí sa umiestnili na popredných miestach, sa nemohli KK OĽP zo zdravotných dôvodov zúčastniť. Ťarchu zodpovednosti za reprezentáciu našej školy zobrala na poslednú chvíľu Nikola MEZOVSKÁ III.ŠP, ktorá išla na KK OĽP bez náležitej prípravy, lebo neabsolvovala ani ŠK OĽP. Z tohto dôvodu jej umiestnenie v rozpätí 38 – 41 miesto  / 4 účastníci mali rovnaký počet bodov / zo 45 účastníkov súťaže, môžeme považovať za primerané.

Naša súťažiaca poskytla pre tento príspevok doplňujúce informácie o súťaži a svoje osobné dojmy :

Krajské kolo Olympiády ľudských práv sa konalo 7. februára 2013 v priestoroch Gymnázia sv. Františka z Assissi v Žiline. Súťaž mala dve kolá. V prvom všetci účastníci vyplňovať test, ktorý preveril ich všeobecný prehľad v aktuálnych udalostiach a z článkov Deklarácie ľudských práv. Do druhého kola, postúpili len 14 najlepší. Našu školu zastupovala Nikola Mezovská. Napriek tomu, že sa jej nepodarilo postúpiť do druhého kola je odhodlaná pripraviť sa na budúci školský rok a svoju účasť zopakovať. Svoje pocity zo súťaže vyjadrila takto:

 Olympiáda ĽP ma veľmi zaujala. Veľa som sa dozvedela o ĽP a o štáte ako samotnom. Z GSF (Gymnázium Svätého Františka) som mala zmiešané pocity. Škola ako samotná mala na mňa pozitívny vplyv, no zároveň som sa cítila nesvoja, keď skoro na každom rohu som stretávala mníšky. Už keď sme sa pomaly blížili ku GSF začala ma napádať tréma a stres. Keď som sedela v miestnosti, kde mala prebiehať súťaž a videla som všetkých tých súťažiacich ako sa učia a pripravujú na písomný test, tak práve vtedy som žiadnu trému nemala. No moje pocity sa zmenili hneď vtedy, keď nám rozdali testy. Akonáhle som chytila pero do ruky, tak ma naspäť chytila tréma. Asi päť minút po tom bolo už dobré a v kľude som si napísala test. Test sme začali písať o 8:45 hod. Mali sme na to 45 minút. Mne osobne to trvalo 25 minút. A mali sme 25 otázok. Vedela som do čoho idem a aj to, že to vôbec nebude ľahké, práveže naopak. Aj keď tam budú „šprti“, ktorí to vedia aj odzadu, tak ja viem, že ja som toľko času na učenie nemala. Snažila som sa nesklamať a vydať zo seba to najlepšie. Možno som nedopadla podľa očakávania iných, možno som aj sklamala, že som nepostúpila, ale išla som to tam skúsiť, pozrieť, ako to funguje a budem aspoň vedieť ako na budúce. Na ďalší rok pôjdem znova, ale nie len skúsiť ale postúpiť. Budem sa učiť aj keby to malo trvať rok ale postúpim a dám si záležať

V prílohe si môžete pozrieť kompletnú výsledkovú listinu po prvom kole, kde súťažiaci absolvovali vedomostný test z problematiky ľudských práv. Uverejňujeme aj definitívne poradie najlepších súťažiacich po druhom kole. Do druhého kola, ktoré pozostávalo u ústnej časti,  postúpilo 14 najlepších súťažiacich z prvého kola. Z nich 7 najlepších bude reprezentovať Žilinský kraj na celoštátnom kole OĽP.

 SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2012/2013

9. XII. 2012 XIV. ROČNÍK ŠKOLSKÉHO KOLA OĽP : www.polytechnika.sk/index.php

Školský rok 2011/2012

15. XII. 2011 XIII. ROČNÍK ŠKOLSKÉHO KOLA OĽP :www.zsslm.sk/index.php

7. II. 2012 XIV. ROČNÍK KRAJSKÉHO KOLA OĽP : www.polytechnika.sk/index.php

Školský rok 2010/2011
 
XII. ROČNÍK ŠKOLSKÉHO KOLA OĽP : www.zsslm.sk/index.php
 
7. XII. 2011  XIII. ROČNÍK KRAJSKÉHO KOLA OĽP : www.zsslm.sk/index.php
 
Školský rok 2009/2010
 
15. XII. 2009 XI. ROČNÍK ŠKOLSKÉHO KOLA OĽP :www.zsslm.sk/index.php
 
9. II. 2010 XII. ROČNÍK  KRAJSKÉHO KOLA OĽP : www.zsslm.sk/index.php
 
Školský rok 2008/2009
 
17. XII. 2008 X. ROČNÍK ŠKOLSKÉHO KOLA OĽP : www.zsslm.sk/index.php
 
6. II. 2009  XI. ROČNÍK KRAJSKÉHO  KOLA OĽP : www.zsslm.sk/index.php

 

 

 

 

autor: T.H

Fotogaléria

Nikola MEZOVSKÁ III.ŠP
Miesto konania KK OĽP.
Za chvíľu to začne !
VÝSLEDKOVÁ LISTINA PO PRVOM KOLE
VEDOMOSTNÝ TEST
VÝSLEDKOVÁ LISTINA PO II. KOLE
ÚSTNA ČASŤ, DO KTOREJ POSTÚPIL