EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

7. II. 2013 VÍŤAZ CELOSLOVENSKEJ SÚŤAŽE NAJ AGRO CHLAPEC JE Z NAŠEJ ŠKOLY - MICHAL MIKULA IV.A !

 

7. II. 2013 sa uskutočnila v pavilóne K nitrianskeho Agrokomplexu konferencia Agrobiznis v roku 2013. Súčasťou podujatia bolo semifinále súťaže NAJ agro CHLAPEC a NAJ agro DIEVČA. Jej cieľom bolo spropagovať stredné školy s poľnohospodárskym zameraním a zlepšiť prepojenie medzi agrosektorom a strednými školami. Súťaže sa zúčastnilo 13 stredných škôl. Z každej školy mohli súťažiť 2 chlapci a 2 dievčatá. Súťažiaci mali pred účastníkmi konferencie načrtnúť a prezentovať svoje pohľady na agrosektor a slovenský vidiek. Súčasne načrtli svoje plány, ako by chceli osobne prispieť k jeho rozvoju. Na základe týchto osobných vystúpení účastníci konferencie rozhodli, že v kategórii NAJ agro CHLAPEC získal titul náš žiak Michal MIKULA zo IV.A, študijný odbor agropodnikanie - agroturistika. Súčasne porota vybrala zo semifinalistov 10 chlapcov a 10 dievčat, ktorí sa stanú  účastníkmi internetového hlasovania cez portál www.agrobiznis.sk. Víťazi získajú titul NAJ CHLAPEC  a NAJ DIEVČA WEBU. Vyhlásenie výsledkov tejto súťaže sa uskutoční 20. III. 2013 počas výstavy Autosalón Nitra. Aj tu sme v skupine chlapcov zabodovali, lebo do 10 člennej skupiny chlapcov sa dostal nielen Michal MIKULA zo IV.A, ale aj náš druhý zástupca Benedikt UHEREK z II.A , študijný odbor agropodnikanie – chov koní a jazdectvo. Veríme, že aj internetové hlasovanie prinesie naším zástupcom dobrý výsledok o ktorý sa zapojením do hlasovania môžeme pričiniť aj my – žiaci a pedagógovia našej školy. Vedenie školy vyjadruje poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy  aj naším dievčatám Alexandre HAJASOVEJ a Lucii KAPUSTOVEJ obidve z II.A, ktoré statočne bojovali, ale konkurencia z iných škôl bola nad ich sily. Všetci súťažiaci z našej školy sa rozhodli podeliť o svoje dojmy s návštevníkmi našej stránky :

 

Perinbaba šantila , ale nás neodradila, sneh sa valil z oblohy, my sme to však nevzdali...boli sme veľmi zvedaví...
Benedikt, 2.A : Vo štvrtok 7.2. 2013, ráno o 6:30 sme vyrazili z našej školy. Za volantom náš pán riaditeľ, ako spolujazdec štvrták Michal Mikula  a na zadnej sedačke my druháci,  Lucia Kapustová,  Alexandra Hajásová a ja -Benedikt Uherek . Cieľ – Nitra,  kde sa máme zúčastniť súťaže NAJ agro dievča, NAJ agro chlapec. Zdalo sa, že sa nedostaneme ani zo školy kvôli veľkému množstvu snehu, ktorý v noci napadol a stále neprestával padať. Ak sme chceli niekam ísť, museli sme auto vytlačiť.  Vďaka zručnosti vodiča, nášho pána riaditeľa, sme prekonali túto prvú prekážku. Potom už cesta pokračovala bez ťažkostí. Keďže sme nechceli riskovať,,že zapadneme na Donovaloch, naša cesta trvala skoro štyri hodiny. Ja  som väčšinu cesty prespal, veď ma čakal  ťažký deň. Keď sme dorazili, dostali sme predbežné informácie o tom, čo nás čaká. Vyzeralo to všetko úplne super. Konkurencia sa mi zdala v pohode. Po dvanástej to všetko začalo. Mal som trocha trému, ale keď som sa postavil pred mikrofón opadla zo mňa a cítil som sa prirodzene. Po prvom kole nasledovala  trojhodinová prestávka. Mohli sme sa zúčastniť prednášok, ktoré sa konali v sále. My sme navštívili obchodný dom a dali sme si obed. O tretej popoludní začalo druhé kolo, ktoré už bolo viac osobné. Ani sme sa nenazdali a už sa blížilo vyhodnotenie. Pre mňa a Miša sa skončilo úspešne, dievčatá už nemali toľko šťastia, ale verím, že si to vynahradia v ďalšom roku. Ja som postúpil do finále ale Michal zabodoval najviac ako sa dalo, získal titul NAJ agro chlapec. Nasledovali dve pesničky venované nám súťažiacim od rapera Parazitta. A už bolo pred nami len fotenie a cesta späť. Dopadlo to pre našu školu úspešne a možno zabodujeme aj 20-teho marca vo finále. Necháme sa prekvapiť.
Sáša 2.A : Som veľmi rada, že som sa mohla zúčastniť niečoho takéhoto. Aj keď sa mi nepodarilo prebojovať ďalej, bola to veľká skúsenosť do života. Mala som možnosť spoznať skvelých ľudí, ktorí v našom odbore veľa znamenajú, alebo ešte len budú znamenať. Zo začiatku som bola nervózna z toho, že budem vystupovať na pódiu pred množstvom dôležitých ľudí, ale príjemná atmosféra a milí moderátori sa postarali o to, že nervozita zo mňa aspoň trošku opadla. Bol to skvelý zážitok a takúto skúsenosť prajem zažiť každému chlapcovi a dievčaťu, ktoré študuje v našom odbore.
 
Lucia, 2.A : Som rada, že som mohla zažiť také dobrodružstvo a spoznať toľko skvelých ľudí. Napriek tomu, že som zo začiatku nemala dobrý pocit a mala som veľkú trému, nakoniec všetko dobre dopadlo. Aj keď som nepostúpila, tak to neľutujem a bola by som rada, ak by som sa mohla zúčastniť aj o rok. Možno budem mať viac šťastia...
 Michal, 4.A:  ja vám to poviem takto: bol som neskutočne   šťastný, nečakal som to a budem sa usilovať aj nabudúce, aby som sa umiestnil čo na najvyššom mieste. 
Poznámka :  Informácia o konferencii bola uverejnená aj na stránke Ministerstva pôdohospodárstva  :www.mpsr.sk/index.php 

Informáciu o konferencii a vlastnej súťaži priniesla v relácii Farmárska revue STV 2. Relácia bola odvysielaná dňa 10. II. 2013.  V prípade záujmu si ju môžete pozrieť tu : www.stv.sk/online/archiv/farmarska-revue. Stačí vyhladať február 2013 a  kliknúť na 10. II. 2013

Aj vo videozóne na organizátora súťaže sa nachádza záznam zo semifinále súťaže :

www.agrobiznis.sk/index.php/videozona/1269-agrobiznis-v-roku-2013-semifinale-suae-o-naj-agro-dieva-a-naj-agro-chlapca

Aj v tlačových správach Žilinského samosprávneho kraja bol uverejnený článok o úspechu nášho žiaka Michala MIKULU IV.A :

www.zask.sk/sk/aktuality/aktuality-2012/naj-agro-chlapec-je-michal-mikula-z-liptova.html

 

SÚVISIACE  ČLÁNKY

Školský rok 2012/2013

SEMIFINÁLE SÚŤAŽE NAJ AGRO CHLAPEC, NAJ AGRO DIEVČA SA BLÍŽI ! :

www.polytechnika.sk/index.php

autor: T.H

Fotogaléria

Zoraďovanie súťažiacich.
Vystúpenie Alexandry HAJASOVEJ II.A
Študijný odbor agropodnikanie
Vystúpenie Lucie KAPUSTOVEJ II.A
Študijný odbor agropodnikanie
Vystúpenie Benedikta UHEREKA II.A.
Študijný odbor agropodnikanie
Vystúpenie Michala MIKULU IV.A
Študijný odbor agropodnikanie
Oceňovanie víťazov.
EŠTE RAZ GRATULUJEME !
Zostava súťažiacich pre finále súťaže
NAJ CHLAPEC WEBU
Kompletná zostava nášho družstva po súťaži.
VEDENIE ŠKOLY ĎAKUJE NAŠIM ŽIA

Prílohy

.pdfPozvánka na podujatie.
V nej sú uverejnené aj prednáš