EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

30. IX.: DEŇ CHôDZE "PO NAŠOM"

    Okolo 3000 ľudí 30. septembra 2011  kráčalo popri rieke Váh v Liptovskom Mikuláši na známom podujatí Deň chôdze: Hore Váhom – Dolu Váhom, ktoré napísalo už svoj pätnásty ročník.

    Na úseku od mosta v Okoličnom až ku kruhovému objazdu sa to  len tak hmýrilo prevažne mladými ľuďmi. Tí sa rozhodli  urobiť niečo pre svoje zdravie a absolvovali príjemnú prechádzku popri Váhu. Na trase organizátori pripravili šesť stanovísk, na ktorých prezentovali svoju činnosť viaceré organizácie a spolky pôsobiace v Liptovskom Mikuláši.

     Aj keď my sme nepatrili medzi 3000 ľudí, ktorí kráčali popri rieke Váh, tiež sme nezabudli na význam tohto dňa a s ním spojené podujatie "Deň chôdze: Hore Váhom – Dolu Váhom".  My sme v rámci praxe pokračovali v monitorovaní životného prostredia zameraného na vyhľadávanie nelegálnych skládok v okolí Liptovského Mikuláša. Prešli sme od sídliska Podbreziny do Veternej Poruby, odtiaľ po asfaltovej ceste do obce Smrečany a späť na Podbreziny, samozrejme pešo. 

     Okrem jednej nelegálnej skládky pozostavájucej zo starých polámaných škridiel sme nenašli žiadnu inú, čo nás veľmi teší a pevne veríme, že nelegálnych skládok na Liptove viac nebude pribúdať. Fotografie z "Dňa chôdze po našom" sa nachádzajú v prílohe tohto príspevku. 

autor: M.T.

Fotogaléria