EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

23. IX.: DEŇ DOBROVOĽNÍCTVA 2011

23. IX.: DEŇ DOBROVOĽNÍCTVA 2011

 

      Počas Dňa dobrovoľníctva 2010 sa na Slovensku do aktivít projektu občianskeho združenia TATRY „Zelená oáza pri vode“ zapojilo 42 dobrovoľníkov, ktorí odpracovali 179 hodín.

        Išlo o žiakov ZŠ Janka Kráľa, študentov Gymnázia M. M. Hodžu a Strednej odbornej školy polytechnickej, všetky z Liptovského Mikuláša, ako aj dobrovoľníkov OZ TATRY.     Do prác sa zapojili aj pracovníci Verejnoprospešných služieb Liptovský Mikuláš a Semenolesu Liptovský Hrádok.

       Zámerom spoločného projektu OZ TATRY a mesta Liptovský Mikuláš bolo vytvorenie na brehu Smrečianky priestor – oázu, ktorú by využívali občania sídliska na odpočinok, stretávanie sa a vzdelávanie.

     Projekt bol situovaný na najväčšie sídlisko v meste Podbreziny, kde žije takmer tretina všetkých obyvateľov. Jeho realizácia pozostávala z výsadby 15 stromov a vyše 470 sadeníc krovín, umiestnenia štyroch lavičiek a náučnej tabule. 

         Pod záštitou Občianskeho združenia TATRY sa do Dňa dobrovoľníctva 2011 opäť zapojili i žiaci z našej školy - druháci a štvrtáci z odboru Technológia ochrany a tvorby životného prostredia. Chlapci odstraňovali burinu a polievali záhony a dievčatá vyčistili od odpadkov brehy Smrečianky. O tom ako pracovali naši žiaci svedčí i pestrá fotogaléria.

    

autor: M.T.

Fotogaléria