EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

16. IX. - 22. IX. 2011 EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY, III. ROČNÍK DŇA V MODROM BEZ ÁUT

22.IX.2011 sa skončil X. ROČNÍK  EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY Akcia  má svoje korene v roku 2002, kedy bol pod patronátom Európskej komisie v Bruseli vyhlásený prvý takýto týždeň. Cieľom tohtoročnej iniciatívy je zlepšenie klímy v mestách. Tie by mali zaviesť aspoň jeden nový systém podporujúci trvalo udržateľnú dopravu v meste, napríklad vytvorením zón s obmedzením premávky alebo bez áut, zavedením programov zníženia rýchlosti, zlepšením siete cyklotrás, zriadením online systému spolujazdy v osobných autách, doplnením vozových parkov o ekologické autobusy, či ponukou nových inovatívnych služieb verejnej dopravy.

Vyvrcholením tejto celoeurópskej aktivity je SVETOVÝ DEŇ BEZ ÁUT  - World Carfree Day, ktorého história je dlhšia ako Európskeho týždňa mobility, lebo prvý medzinárodný deň bez áut sa konal v r. 1999 v Európe ako pilotný projekt kampane Európskej únie - V meste bez môjho auta. Dátum 22. septembra bol vybratý, aby súvisel s Európskym týždňom mobility - The European Mobility Week, ktorý takisto podporuje a sponzoruje EÚ.

Do tejto kampane sa už tretí krát aktívne zapojila i naša škola s akciou pod názvom DEŇ V MODROM BEZ ÁUT. Úlohou žiakov, pedagogických, ale i nepedagogických zamestnancov našej školy bolo prísť v tento výnimočný deň do školy „na kolesách bez motora“, t. j. na bicykli, kolobežke, kolieskových korčuliach a pod. a samozrejme oblečení v modrom.  

 

Poznámka : Príspevok sa v krátkom čase doplníme o fotogalériu a o vyhodnotenie akcie od žiakov II.ŽP, ktorí boli jej hlavnými organizátormi.

 

SÚVISIACE ČLÁNKY :

Školský rok 2010 / 2011

22. IX. 2010 SVETOVÝ DEŇ BEZ ÁUT - II. ROČNÍK DŇA V MODROM BEZ ÁUT :

www.zsslm.sk/index.php

 

Školský rok 2009/2010

22. IX. 2009  SVETOVÝ DEŇ BEZ ÁUT - I. ROČNÍK DŇA V MODROM BEZ ÁUT:

www.zsslm.sk/index.php

autor: A.H T.H

Fotogaléria