EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

12. V. 2011: MÁME NOVÝ EKOKÓDEX ŠKOLY

     Jedným z krokov Zelenej školy a ďalšou podmienkou pre získanie certifikátu do budúceho školského roka bolo vypracovať nový ekokódex školy.

     Do jeho "výroby" za zapojili žiaci z tried I. ŽP, II. ŠP a III. ŽP. Zo všetkých návrhov - a bolo ich neúrekom, sme za pomoci pána riaditeľa vybrali štyri najkrajšie a v utorok t. j. 10. mája 2011 sa verejne hlasovalo o víťazný ekokódex. Do hlasovania sa zapojili nie len naši žiaci, ale i niekorí učitelia.

     Na základe hlasovania sme dospeli k nasledovným výsledkom:

     Autorka víťazného ekokódexu je Zuzanka Užíková z I. ŽP. Na druhom mieste sa umiestnil kolektív III. ŽP a tretie miesto s rovnakým počtom hlasov získali Katka Balcová z II. ŠP a Silvinka Bruncková z I. ŽP.

     Zuzka Užíková dostala od pána riaditeľa jeden deň voľna na to, aby ho využila na nejaký zaujímavý výlet, resp. exkurziu súvisiacu s odborom, ktorý študuje. "Ísť sám na výlet - to je nuda", povedala Zuzka a rozhodla sa, že sa opýta tretiakov (ktorí sa so svojím ekokódexom)umiestnili na druhom mieste), či by s ňou na ten výlet išli aj oni. Tretiaci súhlasili, pán riaditeľ tiež. Už teraz sa tešíme na to, akým výletom nás odbor TOaTŽP prekvapí :-)

     Všetkých víťazom srdečne blahoželáme. Výber tých najkrajších návrhov na nový ekokódex školy bol ťažký, ale ako to už v živote chodí, vyhrať môže len jeden. Všetkým žiakom, ktorí sa do tejto "zelenej" akcie zapojili ďakujeme. "Sláva víťazom a česť porazeným".

     Fotografie z priebehu hlasovania o najkrajší ekokódex školy a víťazné ekokódexy spolu s ich autormi prikladám do fotogalérie tohto príspevku.

autor: M.T.

Fotogaléria

Zuzka Užíková I. ŽP
autorka víťazného ekokódexu
Kolektív III. ŽP
autori ekokódexu - II. miesto
Silvinka Bruncková I. ŽP
autorka ekokódexu III. miesto
Katka Balcová II. ŠP
autorka ekokódexu III. miesto
... začalo hlasovanie