EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

27. IV. 2011: ENVIRONMENTÁLNA VÝCHOVA: ZÁKLADNÁ ŠKOLA JANKA KRÁĽA, LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

     Dňa 27. apríla 2011 navštívili "naši" tretiaci z odboru TOaTŽP v rámci odborného predmetu "prax" detičky na Základnej škole Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši, aby im pripomenuli, že v piatok, t. j. 22. apríla 2011 bol významný deň - Deň Zeme.

     Pod vedením pani uč. Vaňovej a pani uč. Turzovej si tretiaci pripravili pre detičky zaujímavý program - Miško Smolák s Romankom Konfálom prváčencom ukázali, ako sa má správne separovať odpad, aký odpad patrí do žltej, aký do modrej a aký do červenej nádoby; Romanka Lehotská, Peťka Hellebrandtová a Peťka Vidholdová deťom porozprávali o zdravej výžive a zaviazali šatkou oči a oni mali uhádnuť, aké ovocie, či zeleninu im dávajú naše dievčatá ochutnávať; Ivka Filipeková, Katka Filipeková a Veronika Čomová porozprávali deťom o suchozemských a vodných živočíchoch a oni ich mali z bazeníka vytriediť tak, ako im to porozprávali naše dievčatá; Miško Kotian, Miško Čujko a Julka Surmová deťom vysvetlili princíp skleníkového efektu a oni si to mohli názorne vyskúšať - na malú chvíľku sa skryli pod fóliu, kde nebol prístup vzduchu; Aďka Homzová a Lucka Kmeťová porozprávali deťom o stromoch a deti si pri ich aktivite poskladali stromčeky z puzzle a zaskákali vo vreci.

     Deťom na základnej škole sa náš program veľmi páčil, čo je možné usúdiť aj z fotografií priložených v prílohe tohto príspevku.

     Na záver pani uč. Vaňová zhodnotila priebeh celého dopoludnia a rozdala všetkým zúčastneným deťom sladké odmeny a environmentálne pexeso.

autor: M.T.

Fotogaléria