EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

13. IV. 2011 ENVIRONMENTÁLNA VÝCHOVA : DETSKÝ DOMOV , LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

     Dňa 13. apríla 2011 žiaci III. ročníka z odboru Technológia ochrany a tvorby životného prostredia navštívili Detský domov na ul. Podtatranského v Liptovskom Mikuláši s cieľom šíriť environmentálnu osvetu a naučiť detičky z domova to, čo sa oni naučili počas doterajšieho štúdia na strednej škole.

     Pripravili sme si pre nich zaujímavý program zameraný na separáciu odpadov a čierne skládky.  Na úvod som našich tretiakov predstavila prostredníctvom prezentácie na notebooku s ich fotografiami. Aďka Homzová detičkám porozprávala o odpadoch, základnú definíciu a základné rozdelenie odpadov a Miško Smolák im ukázal prezentáciu o čiernych skládkach.

     Nasledovala tajnička, ktorú si pre deti pripravili sestry Katka a Ivka Filipekové. Po tajničke sa Miško Smolák zahral s deťmi na separovanie odpadov a na záver Peťka Hellebrandtová, Lucka Kmeťová, Julka Surmová, Aďka Homzová a Miško Kotian zahrali ekorozprávku o  tom, ako vznikli separačné nádoby na sklo, papier a plast.

     Všetkým deťom aj pani vychovávateľkám v detskom domove sa náš program veľmi páčil, bolo to nie len pre nich, ale i pre nás príjemné odreagovanie od bežných povinností. Detičky z domova sa aktívne zapájali do všetkých našich aktivít. Na záver programu sme im zaspievali pesničku "... keď si šťastný" ...

     V prílohe som pridala fotografie z návštevy v detskom domove, ale sú na nich odfotení len naši tretiaci. Deti z domova je zo zákona prísne zakázané fotiť.

     Deti a pani vychovávateľky nás prijali za svojich priateľov a poprosili nás o ďalšiu spolupráciu s nami, čo sa týka šírenia environmentálnej osvety.

    

autor: M.T.

Fotogaléria