EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

15. IV. 2011 DEŇ BOJA PROTI RAKOVINE

     Rakovina je na celom svete najvážnejším zdravotným problémom. Počet ľudí, postihnutých touto zákernou chorobou, stále rastie. Liga proti rakovine organizuje každý rok v apríli  finančnú zbierku, z ktorej potom zakupuje prístroje na včasnú diagnostiku rakoviny, stará sa o pacientov a ich rodiny.  Tento deň je známy ako "Deň narcisov" a toho roku v bude piatok 15.apríla.


...... Nebuďme ľahostajní k problémom a bolestiam iných! Zákerná choroba môže postihnúť kohokoľvek z nás! ......

 

     V piatok, 15. apríla 2011, stretnete v uliciach miest a obcí Slovenska už po pätnástykrát dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí Vás oslovia, aby Vám pripli narcis – kvet symbolizujúci Deň narcisov, ale zároveň symbolizujúci spolupatričnosť a pomoc v boji proti rakovine.

     Jeho pripnutím na svoj odev podporíte myšlienku Dňa narcisov - jedinej verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine. Ak prispejete i finančne, akýkoľvek Váš dobrovoľný finančný príspevok umožní Lige proti rakovine realizovať projekty a programy v prospech onkologických pacientov, pôsobiť v oblasti vzdelávania mladých i v oblasti prevencie.

     Úlohou samotného narcisu a jeho čistej línie je prostredníctvom nadlinkovej i podlinkovej komunikácie pripomenúť verejnosti dátum konania Dňa narcisov a osloviť verejnosť, aby sa už po 15-ty krát do zbierky zapojila. S posolstvom: „Celý život je vo Vašich rukách, ale sú aj dni, keď potrebujete cítiť pomocnú ruku iných.....
      A je tu deň, kedy ju môžete podať i Vy...“ osloví ľudí televízny a rozhlasový spot. Ďalšou formou oslovenia sú outdoorové i indoorové plochy v rôznych podobách, tlačové materiály, a pod.

     Tento deň sme si spolu so žiakmi pripomenuli aj na našej škole. Žiaci z  tried: I.,II a IV. ŠP vyrobili krásne informačné plagáty narcisov, prostredníctvom ktorých chceli vyjadriť svoju spolupatričnosť a pomoc v boji proti rakovine.

     Fotografie plagátov sú v prílohe tohto príspevku.

Súčasťou aktivít , na pôde školy , v rámci DŇA NARCISOV bola aj možnosť finančne prispieť LIGE PROTI RAKOVINE dobrovoľným finančným príspevkom. Túto verejne prospešnú zbierku organizačne zabezpečovali členky ŽŠR : Aneta HRČOVÁ II. ŠP a Katarína PALANOVÁ II. ŠP. Výborne ich doplnili žiačky Gabriela BELÁNIOVÁ III. A a Adriana URBANOVÁ III. A, ktoré v popoľudňajších hodinách navštívili s pokladničkou aj firmy sídliace v okolí školy. Spoločnou akitvitou týchto žiačok a štedrosťou prispievateľov sa podarilo vyzbierať 91,55 €.

ĎAKUJEME !

 

narcis_blog01.jpg

SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2009/2010

16.IV.2010  XIV. ROČNÍK  DEŇ NARCISOV :

polytechnika.sk/index.php

Školský rok 2008/2009

17.IV.2009  XIII. ROČNÍK  DEŇ NARCISOV :

polytechnika.sk/index.php

 

 

 

autor: M.T.

Fotogaléria