EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

Skills week

Počas mesiaca február 2010 sa naša škola zúčastnila projektu Týždeň IT zručností. Úlohou žiakov a učiteľov bolo dobrovoľne vyplniť registráciu, dotazník a test pre overenie si digitálnych zručností. Tento projekt má podnietiť záujem predovšetkým mladej generácie v EÚ o zvyšovanie svojich schopností v oblasti informačných technológií.

Projekt na Slovensku koordinuje IT Asociácia Slovenska v spolupráci s Ministerstvom školstva slovenskej republiky. Projekt prebieha súčasne v 22 krajinách v Európe v rámci skupiny IKT asociácii združených pod DIGITALEUROPE v spojení s European Schoolnet.

Na stránke www.eskills.sk je test IT Fitnees, ktorý sa sprístupní po registrácii a vyplnení dotazníka. Test pobeží do konca februára 2010. Na základe výsledkov bude vypracovaná štúdia, ktorej závery budú ponúknuté Ministerstvu školstva SR ako inšpirácia pre vyučovanie na stredných a vysokých školách.

Všetci otestovaný jednotlivci do 30 rokov sa dostávajú do žrebovania o ceny bez ohľadu na výsledky testu. V hre sú notebooky, i-phone, mobilné telefóny, ročné pripojenie na internet a ďalšie.

 

  

autor: M.N.