EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

9.II.2010 KRAJSKÉ KOLO OĽP

 

9. februára 2010 sa Martina Pokorná, študentka 2.ŠP triedy zúčastnila na krajskom kole OĽP, ktoré sa konalo na Spojenej škole v Žiline – Bytčici. Martina preukázala svoje vedomosti v odbornom teste a následne ústnou obhajobou tézy Právo na život a problém interupcie. V silnej konkurencii  39 študentov gymnázií a obchodných akadémií skončila na peknom 23.mieste.Jej pocity a postrehy zo súaže:
Príspevok je v štádiu spracovania
 
 
XII. ročník Olympiády ľudských práv sa niesol v znamení predsedníctva Slovenskej republiky v Dekáde začleňovania rómskej populácie a nosnou témou XII. ročnka bola Multikultúrna výchova.
 
Podobne  ako v hodnotení minulého XI. ročnka KK OĽP sme výsledok Martiny Pokornej vyhodnotili podľa našch kritérií. Ak by sme z umiestnenia pred ňou vyselektovali súťažiacich z gymnázií, patrilo by jej 7. miesto.
Ak by sme však vyselektovali spolu s gymnazistami aj študentov z OA  a Pedagogicko sciálnych akadémii , ktorí boli pred ňou, patrilo by jej 3. miesto.  Zo 6 zúčastnených škôl z Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku sa pred ňu dostal len študent z gymnázia M.M. Hodžu.
 
Tieto porovnania uvádzame preto, lebo už viac rokov je snaha samostatne vyhodnotiť súťažiacich podľa typu školy, lebo  rozsah učiva a časová dotácia predmetov, ktorých súčasťou je problematika ľudských práv je napríklad iná u gymnázií humanitného zamerania v porovnaní s našou školou. Zatiaľ sa táto naša snaha nestretla s ústretovosťou u usporiadateľov KK OĽP.
 

Súvisiace články : KRAJSKÉ KOLO OĽP  V ŠKOLSKOM  ROKU  2008/2009 / 6.II.2009 - ŽILINA /www.zsslm.sk/index.php

autor: A.G T.H

Fotogaléria

VÝSLEDKOVÁ LISTINA XII. ROČNÍKA OĽP

Prílohy

.docVÝSLEDKOVÁ LISTINA XII. ROČNÍKA KK OĽP