EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

NÁVŠTEVA ZAHRANIČNEJ PARTNERSKEJ ŠKOLY V ROŽNOVE POD RADHOŠTĚM

Zamestnanci Strednej odbornej školy polytechnickej v Liptovskom Mikuláši sa dňa 02. júna 2023 zúčastnili návštevy zahraničnej partnerskej strednej školy, a to v rámci projektu „Mapovanie potrieb školy“, podporeného z grantovej výzvy ŽSK Podaj mi ruku 2023.

Střední škola zemědělská a přírodovědná v Rožnove pod Radhoštěm ochotne prijala našu ponuku na spoluprácu a v rámci jedného dňa nám porozprávali a ukázali, ako funguje život na ich škole. Zamestnanci SOŠ polytechnickej boli rozdelení do štyroch skupín, tak aby v každej skupine boli zastúpení pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci a poverení učitelia z partnerskej školy sa úlohy hostiteľa ujali bravúrne. Ukázali nám exteriér a interiér školy, oboznámili nás s fungovaním teoretického aj praktického vyučovania, pričom jedna skupina sa zúčastnila záverečných učňovských skúšok na ich stredisku praktického vyučovania. Zažili sme živý ruch na škole a hlavne sme si odpozorovali vzájomné spolu nažívanie žiakov a učiteľov.

Tento deň zanechal v nás všetkých veľa nápadov, postrehov, doporučení na ďalšie fungovanie a rozvoj SOŠ polytechnickej. Po odchode z partnerskej školy sme čas v Rožnove pod Radhoštem využili aj na návštevu Valašského múzea v přírode.

Táto cesta a celý spoločne strávený deň prispel k rozvoju a vnútornému zladeniu kolektívu zamestnancov SOŠ polytechnickej.

Tento projekt je finančne podporený z grantového programu ŽSK Podaj mi ruku.

Fotografie nájdete tu: www.facebook.com/sosplm/photos

 

autor: PhDr. Tatiana Kůsová