EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

26.IV.2017 VYNIKAJÚCI ÚSPECH III.A NA CELOŠTÁTNEJ SÚŤAŽI VTAJTE V NAŠOM REGIÓNE

Na 14. ročníku súťaže Vitajte v našom regióne, ktorá je súčasťou programu JA Slovensko,  sa 26.IV.2017 v Žiline zišlo 46 tímov základných a stredných škôl zo Slovenska, ktoré sa od začiatku školského roka venovali  podnikaniu v cestovnom ruchu v predmetoch , kde sa táto problematika vyučuje.Súťažilo sa  v troch kategóriách - najlepšia prezentácia regiónu, najlepší regionálny produkt a prezentačný tím.

S patričnou dávkou hrdosti môžeme skonštatovať, že náš tím, ktorí tvorili žiaci III.A, študijný odbor agropodnikanie - chov koní a jazdectvo -Tatiana BAŠISTOVÁ, Michaela BIELIKOVÁ, Miriam KUNOVÁ, Nikola ŠVECOVÁ a Ladislav PAPIK, sa v kategórii NAJLEPŠÍ REGIONÁLNY PRODUKT V CESTOVNOM RUCHU, sa umiestnili na  I. MIESTE. Ich súťažného výstúpenie bolo založené na využití koní pri spoznávaní nášho regiónu a preto pomenovali svoje súťažné vystúpenie : LIPTOV Z KONSKÉHO CHRBTA.

Veľké ďakujem patrí za skvelý výkon na súťaži  nielen im, ale aj pani učiteľke Ing. Marianne HALUŠKOVEJ, ktorej kreatívne a zaujímavé spôsoby prípravy na súťaž, výraznou mierou prispeli k dosiahnutému úspechu.

Informáciu o súťaži priniesli viaceré média, ktorým poskytli rozhovor aj naši žiaci a pani učiteľka Ing. Halušková. Zatiaľ prinášame informáciu zo školského portálu, kde sú, v krátkom videu,  zábery na naších žiakov :

skolskyservis.teraz.sk/skolstvo/sutaz-vitajte-v-nasom-regione-2017/34239-clanok.html

Značný mediálny priestor nám poskytla  TV SEVERKA. V rámci svojej spravodajskej relácie, jej redaktori urobili rozhovor s pani učiteľkou Ing. HALUŠKOVOU a Nikolou ŠVECOVOU :

www.youtube.com/watch

Informáciu o súťaži, kde dominujú naši žiaci, priniesla aj www.nasazilina.sme.sk :

nasazilina.sme.sk/c/20520018/na-sutazi-vitajte-v-nasom-regione-sa-zucastnilo-rekordnych-46-timov.html

 Aj v ďalšej medializácii podujatia máme zábery na náš tím v závere videa :

www.youtube.com/watch

Detailnejšiu fotogalériu zo súťaže si môžete pozrieť tu :

photos.google.com/share/AF1QipNP_q7mw8FoqREILb1zBNwmNtJ9trqXnMls5z1GdEfSK5usGiqEfCMNA-6R7fg4eA

Pani učiteľka Ing. Marianna HALUŠKOVÁ poskytla pre náš článok  detailnejšie priblíženie súťaže, kde náš tím získal aj ocenenie NAJORIGINÁLNEJŠÍ MASKOT PODUJATIA :

  Sme víťazi v kategórii Najlepší regionálny produkt cestovného ruchu a získali sme aj ocenenie Najoriginálnejší maskot podujatia!

 

Dňa 26. 4. 2017 sa študenti III. A triedy odboru Agropodnikanie – chov koní a jazdectvo zúčastnili celoštátnej súťaže „Vitajte v našom regióne“ organizovanou neziskovou organizáciou JA Slovensko. 14. ročník súťaže sa konal pod záštitou ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v OC Mirage v Žiline. Tento rok sa súťaže zúčastnil rekordný počet – až 46 tímov zo škôl z celého Slovenska.

Súťaž sa realizuje formou výstavy cestovného ruchu, na ktorej študentské tímy propagujú svoj región. Cieľom súťaže je podporiť u žiakov schopnosti a zručnosti potrebné pre prípravu prezentácií vlastného regiónu, jeho kultúrnych, historických, prírodných a turistických zaujímavostí. Základnou podmienkou je prezentácia vlastnej práce žiakov, ich vlastné propagačné materiály, výsledky prieskumu atď. Prezentácia učí žiakov tomu, ako vyzerá reálny produkt, aké sú podmienky na jeho prípravu a realizáciu, čo všetko musí podnikateľ urobiť pre úspešný marketing a následné prezentácie svojich produktov.

Náš študentský tím v zložení Ladislav Papik, Nikola Švecová, Michaela Bieliková, Miriam KunováTatiana Bašistová sa pod vedením učiteľky Marianny Haluškovej rozhodli prezentovať LIPTOV ako inak, než z konského chrbta. A tu je ich prihláška na súťaž:

 

Hovorí sa, že najkrajší pohľad na svet je z konského chrbta. My Vám ponúkame takýmto spôsobom spoznať jeden z najkrajších kútov Slovenska – Liptov. Chceme Vám ukázať Liptov tak, ako ho nepoznáte. Objaviť zákutia Liptova, ktoré môžete objavovať z konského chrbta. Jedno arabské príslovie hovorí, že žiadna hodina nie je stratená, ak je strávená v sedle. Presvedčte sa o tom spolu s nami. Zároveň sa môžete niečo dozvedieť o týchto úžasných zvieratách a o tom, ako sa o ne starať. Priblížime Vám aj tradičné remeslá, ako je kováčstvo, či sedlárstvo a remenárstvo. Tešíme sa na Vás, aby ste sa aj vy presvedčili, že „na konskom chrbte je raj srdca“ a že Liptov nie je len raj pre lyžiarov a milovníkov aquaparkov!

 

Na veľtrhu študentský tím predstavil jazdecké trasy po Liptove s rôznym stupňom náročnosti a ďalšie produkty určené pre rôzne cieľové skupiny ako napr. „Dopoludnie s koňmi“ určené pre žiakov základných škôl (ktoré sa bude realizovať už tento mesiac) alebo výlety pre rodiny s deťmi, či atrakcie ako Ski jőring, Hubertova jazda alebo Furmanské preteky. Takisto prišli s nápadom zorganizovať letný pobytový tábor „Koníkovo“. Počas výstavy museli vedieť reagovať nielen na otázky odbornej poroty, ale aj ostatných návštevníkov veľtrhu. Pri prezentácii využili aj možnosť mať maskota – a v našom tíme v kostýme maskota bola Tatiana Bašistová. Po získaní ocenenia o „najoriginálnejšieho maskota“ Tánička rýchlo zabudla na strasti, ktoré boli spojené s nosením masky.

  Keďže sme sa súťaže zúčastnili prvý krát o to väčšie bolo naše prekvapenie a vzrušenie, keď sme pri vyhlasovaní výsledkov počuli názov našej školy po druhý krát. Získali sme prvé miesto v kategórii „Najlepší regionálny produkt v cestovnom ruchu“. Hodnotiacimi kritériami boli: originálnosť nápadu, reálnosť a využiteľnosť produktu v regióne, komplexnosť produktu (prepojenie viacerých regionálnych subjektov CR), spolupráca s existujúcimi subjektmi CR, marketing a systém informácií o produkte. Porota je zložená z odborníkov v oblasti podnikania a cestovného ruchu. Predsedníčka poroty je pani Beata Lukáčová zo sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy a výstavby SR. „Zaujímajú nás všetky veci súvisiace s prezentáciou a prípravou produktu pre konkrétny región. Budeme hodnotiť vizuálnu stránku stánku, vizuálnu stránku propagačných materiálov, prípravy personálu v stánku, úpravu, spôsob komunikácie,“ uviedla na začiatku súťaže.

Za týmto úspechom nie je len práca študentského tímu a učiteľky programu „Podnikanie v CR“, ale aj spolupráca s ostatnými učiteľmi a podpora vedenia školy. Študentský tím spolupracoval aj s JA firmou, ktorú v škole vedie p. učiteľka Vlasta Nahálková. Poďakovanie patrí aj konzultantovi z praxe Ing. Júliusovi Oškovi, ktorý pomohol študentom cennými radami v oblasti jazdeckej turistiky.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2016/2017

ĎALŠÍ SKVELÝ ÚSPECH NAŠEJ ŠKOLY ! PRVÉ MIESTO NA CELOSLOVENSKEJ SÚŤAŽI JUVYR 2016 :

www.polytechnika.sk/index.php

INFORMÁCIA O NAŠOM SKVELOM ÚSPECHU NA JUVYR 2016 V SLOVENSKOM CHOVE :

www.polytechnika.sk/index.php

2.XII.2016 USTANOVUJÚCE VALNÉ ZHROMAŽDENIE ŠTUDENTSKEJ SPOLOČNOSTI JA FIRMA A & H

www.polytechnika.sk/index.php

+ ďalšie články, ktoré sú obsahovo zamerané na činnosť študentských spoločnosti na našej škole

 

 

 


 

autor: T.H, M.H

Fotogaléria

LOGO ORGANIZÁTORA SÚŤAŽE
Vynikajúci úspech dosiahol náš tím v zložení :
Tatiana BAŠISTOVÁ, Miriam KUNO
Víťazi ešte raz spolu s pani učteľkou
Ing. Mariannou HALUŠKOVOU, kto
Za dobrú prácu, primeraná odmena.