EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

15.IV.2017 Nikola ŠKUTOVÁ II.A a Katarína PETERCOVÁ IV.A ÚSPEŠNE ABSOLVOVALI SKÚŠKY ZÁKLADNĚHO VÝCVIKU JAZDCA

Počet žiakov našej školy, ktorí úspešne zvládli nástrahy praktickej a teoretickej časti SKÚŠKY ZÁKLADNÉHO VÝCVIKU JAZDCA sa rozšírili o Nikolu ŠKUTOVÚ II.A, študijný odbor agropodnikanie – agroturistika, ktorý má rozšírené vyučovanie chovu koní a jazdectva a Katku PETERCOVÚ IV.A, študijný odbor agropodnikanie – chov koní a jazdectvo. Skúšky sa uskutočnili 15.IV.2017 v „domácom prostredí“, lebo ich organizátorom bol JK EPONA MÚTNIK, kde žiaci obidvoch odborov vykonávajú prax. Toto domáce prostredie a svedomitá príprava, ktorú zabezpečovala pani učiteľka praxe Ing. Andrea ILAVSKÁ, umožnili bezproblémové zvládnutie obidvoch časti skúšky. Počet žiakov, ktorí úspešne absolvovali skúšku, sa môže rozšíriť ešte o Paľa KOVÁCSA IV.A, ktorí sa nemohol zúčastniť skúšky so svojimi spolužiačkami, kvôli zdravotným problémom.

Sme radi, že môžeme článok obohatiť o bezprostredné dojmy zo skúšok od Katky PETERCOVEJ :

 

„Od rána sme mali trochu strach, ale ten z nás v sedle rýchlo opadol. Deň sme začali nakŕmením a vyčistením nášho koňa. Spolu s Nikou Škutovou sme ho dôkladne pripravili na skúšku. Po oficiálnom predstavení a oboznámení sa s pravidlami sme sa presunuli na našu prvú úlohu: Predvádzanie koní. Jeden člen komisie nám dôkladne vysvetlil, ako by malo predvádzanie vyzerať. Potom nasledovalo jazdenie. Jazdci si svoje kone pripravovali na opracovicku a podľa poradia sa presúvali na jazdiareň, kde pred komisiou odjazdili predpísané cviky.

Keď sme dojazdili, presunuli sme sa do učebne napísať test. V teste bolo 46 otázok, ktoré sa týkali koní a jazdectva. Po teoretickej časti nasledovala obedná prestávka a nakoniec vyhodnotenie skúšky. Celý deň mal pre nás veľký význam a posunul nás o ďalší krok vpred v našom živote – sme držiteľkami licencie.“ Hrdo zhodnotila skúšky Katka Petercová.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2015/2016

9.IV.2016 SKÚŠKY ZÁKLADNÉHO VÝCVIKU JAZDCA = Nikola ŠVECOVÁ, Frederika ŠIMOVÁ, Tomáš MAZUR, Dominika BREZNIČANOVÁ : polytechnika.sk/index.php  / Tu nájdete aj Metodiku SKÚŠOK ZÁKLADNÉHO VÝCVIKU JAZDCA /

Školský rok 2014/2015

25.IV.2015 SKÚŠKY ZÁKLADNÉHO VÝCVIKU JAZDCA = Tatiana BAŠISTOVÁ, Michaela BIELIKOVÁ, Marika DOMITEROVÁ : polytechnika.sk/index.php

autor: T.H

Fotogaléria

ZA CHVÍĽU TO ZAČNE !
Všetci naši aktéri skúšok ZÁKL
AKO PRVÁ SA POSTAVILA NA ŠTART PRAKTICKEJ ČASTI
SKÚŠOK ZÁKLADNÉHO VÝCVIKU JAZD
PRAKTICKÚ ČASŤ ZVLÁDLA NA VÝBORNÚ.
POSLEDNÉ CHVÍLE PRED ŠTARTOM Katky PETERCOVEJ IV.A
ŠTUDIJNÝ ODBOR AGROPODNIKANIE
A MÁM TO ZA SEBOU !
PODOBNE, AKO Nikola ŠKUTOVÁ AJ