EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

7.IV.2017 DEŇ NARCISOV

Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe umelých a živých narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. Zakúpením tohto jarnej kvietku dobrovoľnou čiastkou každý vyjadril spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Finančná zbierka sa vracia verejnosti späť vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti. Sme radi, že medzi 16 000 dobrovoľníkmi všetkých vekových kategórií, mala už tradične zastúpenie aj naša škola. Stalo sa už tradíciou, že na našej škole túto jedinečnú verejno -prospešnú  zbierku LIGY PROTI RAKOVINE organizačne zabezpečuje ŽŠR . Aj tento ročník boli jej hlavnými organizátormi členovia ŽŠR Pavol KOVÁCS IV.A, Ladislav PAPIK III.A. Fotodokumentáciu zabezpečila Katka PETERCOVÁ IV.A. Všetci traja sú žiakmi študijného odboru agropodnikanie - chov koní a jazdectvo. 

 

Podobne, ako minulý ročník, sa aj tento ročník vyjadril k organizácii DŇA NARCISOV na našej škole zástupca ŽŠR. Minulý ročník to bol podpredseda ŽŠR Ladislav PAPIK a tento ročník jej predseda Pavol KOVÁCS IV.A.

Deň 7. apríl 2017 sa u nás na škole niesol  v znamení Dňa boja proti rakovine, dňa, kedy  viacerí z nás prispejeme na zbierku. Všetci tento deň poznáme aj pod názvom Deň narcisov, je to zrejme preto, lebo symbolom je pekný jarný kvietok - narcis, ktorý si pripneme na oblečenie, študentské tašky a podobne.  V piatok sme sa ja, predseda žiackej školskej rady a kolega, podpredseda Ladislav Papik obliekli do žltých tričiek a vyrazili do chodieb našej školy. Navštívili sme triedy, kabinety, riaditeľňu a zistili sme, že aj na našej škole máme študentov s dobrým srdcom, ktorí sú ochotní pomôcť ľuďom s onkologickými ochoreniami. Ani  reakcie typu, že „Najväčšie narcisi školy rozdávajú narcisy“ alebo, že v žltých tričkách vyzeráme ako kanáriky, nás  neodradilo.  Túto zbierku  pomáhame realizovať každý  rok. Naši študenti nesklamali a prispeli. Stále píšem len o študentoch... samozrejme  ako by mohli študenti prispieť, keby ich nikto k tomu nenabádal, týmto sa chcem poďakovať aj pánom učiteľom a paniam učiteľkám za povzbudivé slová pre žiakov, že ak môžu nech prispejú a nakoniec aj samotní naši vyučujúci prispeli. Chcem sa poďakovať v mene všetkých ľudí, pre ktorých bola zbierka vykonaná, ďakujem všetkým, ktorý sme sa zapojili do toho a som rád, že ste prispeli. Aj nás predstavenstvo žiackej školskej rady to teší, keď vidíme, že to, čo robíme má zmysel a spolu s našimi spolužiakmi sme ochotní pomáhať. Ďakujem ešte raz a teším sa na spoluprácu pri ďalšej zbierke alebo školskej akcii, konanej pod záštitou ŽŠR.

 

 

SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2015/2016

15.IV.2016 DEŇ NARCISOV : polytechnika.sk/index.php

+ ďalšie články s témou Dňa narcisov v predchádzajúcich ročníkoch

autor: T.H, P.K, K.P

Fotogaléria