“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire
19. VI. 2014 PROJEKT : ZANECHAJ STOPU - ZDRAVÝ TANIER
Príjemným spestrením končiaceho školského roku 2013/2014 bola realizácia projektu ZANECHAJ STOPU - ZDRAVÝ TANIER. Tento projekt realizovali žiaci I.P zo študijného odboru potravinárstvo so zameraním na podnikanie v potravinárstve pod vedením pani učiteľky Ing. Ivky KRČMÁREKOVEJ. V rámci realizácie projektu spoločne pripravili ochutnávku zdravých jedál na základe receptov, ktoré spracovali do malej brožúrky. Túto písomnú podobu receptov dostali záujemcovia z radov žiakov aj zamestnancov školy. Súčasťou realizácie projektu bola aj prednáška o výžive, ktorú pripravila pani učieľka Ing. Ivka KRČMÁREKOVÁ, anketa zameraná na hodnotenie praktickej realizácie projektu, tombola.
Informáciu o tomto podujatí doplníme po získaní osobných dojmov účastníkov z radov žiakov a zamestnancov školy.
Ako prvej sme ponúkli priestor na vyhodnotenie akcie jej hlavnej organizátorke pani učiteľke Ing. Ivke KRČMÁREKOVEJ.
Projekt Zanechaj stopu - Zdravý tanier bol podporovaný v rámci Národného projektu Koprax - Kompetencie pre prax (Komprax, Iuventa, Európska únia, Operačný program vzdelávanie ,,Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/ Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ")
Tento projekt som vytvorila predovšetkým pre žiakov SOŠ polytechnickej, (možnosť aplikovania pre všetkých mladých ľudí) z toho dôvodu, že sa nachádzajú v najproblematickejšom období veku, sú ľahko ovplyvniteľní v názoroch od kamarátov, médií i od rodinných príslušníkov predovšetkým o spôsobe stravovania. Čo má za následok vznik a rozširovanie civilizačných ochorení ako je obezita, diabetes mellitus, hypertenzia a mnohé ďalšie ochorenia. Týmto projektom som chcela prehĺbiť myšlienku zdravého stravovania, poznať hodnotu zdravia človeka a za pomoci spolurealizátorov potravinárov sme chceli ukázať ostatným žiakom, ale aj pedagogickým pracovníkom, ako sa dajú jednoducho pripraviť veľmi chutné a zdravé jedlá. A počas ochutnávky si mohli vymienať svoje hodnotenia pripravených jedál a názory na problematiku zdravej výživy. Akciu by som hodnotila, za celkom úspešne zvládnutú - ochutnávky jedál väčšine ľudí chutila. :-)) Ale časť - prednáška o výžive by som zariadila do nejakej triedy, a pripravila by som ju powerpointe, ktorú by dopĺňali spolurealizátori. Bohužiaľ termín jún nebol veľmi šťastne daný.
Ale aj tak ďakujem všetkým za účasť. A za podporu potravinárov, bol to náš prvý projekt, takže sa máme stále v čom zlepšovať.
Za hodnotenie ďakujeme a súčasne vedenie školy vyjadruje poďakovanie všetkým, ktorí akciu pripravili na veľmi dobrej úrovni.
SÚVISIACE ČLÁNKY
Školský rok 2013/2014
I.P NA CESTÁCH 18. III. 2014 PD VAŽEC, 27. III. 2014 PIVOVAR BRONTVAI LIPT. KVAČANY + ďalšie exkurzie I.P v školskom roku 2013/2014 :
autor: T.H, I.K
Fotogaléria
KOMPRAX - Kompetencie pre pra
takýmto spôsobom.
pozvánkami pre triednych uči
účastníci akcie veľa dozve
výžive, ktorú pripravila pa
demonštrácii pozitív pripra
školy.
zamestnancom.
VŠETKY RECEPTY JEDÁL, KTORÉ
kde sa respondenti vyjadrili k
koordinátorky z ústredia ZEL
Prílohy
| Brožúrka s receptami spracovaná do PDF formátu. | Brožúrku s receptami je z di | |
| Charakteristika MALÝCH PROJEKTOV , realizovaných | v rámci NÁRODNÉHO PROJEKTU |
































