EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

22. IV. 2012 DEŇ ZEME

Vzhľadom na to, že sme  v predchádzajúcich školských rokoch  detailnejšie informovali na našej www o oslavách Dňa Zeme a jeho histórii, obmedzíme sa tento rok  len na krátky historický exkurz.

 Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytované Zemou. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

 Zo sprievodných akcií, v rámci osláv Dňa Zeme, sme sa rozhodli spropagovať prezentáciu Tomáša TUTURU I.ME v Power Pointe.

Jeho prezentácia bola vyhodnotená ako najlepšia pani profesorkou Guothovou, ktorá bola organizátorkou takéhoto spôsobu propagácie Dňa Zeme.

 

SÚVISIACE ČLÁNKY

Poznámka : V príspevku zo osláv Dňa Zeme 22. IV. 2010 je vo fotogalérii sadenie stromkou jednotllivými odbormi. Máte možnosť posúdiť, ako sa im v súčasnosti darí.

Školský rok 2010/2011

 

27. IV. 2011 ZŠ J. KRÁĽA - ENVIROMENTÁLNA VÝCHOVA

/ Sprievodná akcia v rámci DŃA ZEME / :

www.zsslm.sk/index.php

22. IV. 2011 DEŇ ZEME :

www.zsslm.sk/index.php

Školský rok 2009/2010

22. IV. 2010 DEŇ TEME :

www.zsslm.sk/index.php

Školský rok 2008/2009

 

22. IV. 2009  DEŇ ZEME :

www.zsslm.sk/index.php

autor: T.H A.H

Fotogaléria

Prílohy

.pptVÍŤAZNÁ PREZENTÁCIA Tomáša TUTURU I.ME