EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

20. IV. 2011 DIVADELNÉ PREDSTAVENIE MIZANTROP

Že kultúry nikdy nie je dosť, svedčí aj účasť žiakov našej školy v predveľkonočnom finiši na divadelnom predstavení Slovenského komorného divadla v Martine. Na divadelnom predstavení  klasiky – MIZANTROPA od francúzskeho autora Molièra sa zúčastnili žiaci zo II. A, III. AŽP a III. ŠP. Režisérom hry je   Roman Polák, ktorý sa po niekoľkých rokoch vrátil k dramatikovi Molièrovi, ktorého tri hry režíroval v Slovenskom komornom divadle pred niekoľkými rokmi: po Don(e) Juan(e) z roku 2001 nasledovala inscenácia Striptíz Tartuffe (2002) a nakoniec Úbohý lakomec (2003). Roman Polák sa pod všetky tri spomínané inscenácie podpísal nielen ako režisér, ale tiež ako upravovateľ predlohy. V prípade Mizantropa nepovažoval za potrebné Molièrove verše prepisovať - lebo hra o pokrytectve v spoločnosti je aktuálna v každej dobe. Inscenácia sa však predsa len pokúsila  o aktualizáciu, a to v zmysle hľadania odpovede na otázku, kto je Mizantropom v súčasnosti, resp. kto by ním v dnešnej dobe mohol byť.

 

POZNÁMKA: V prípade záujmu o zloženie realizačného tímu a hereckého obsadenia nájdete tieto informácie v BULLETINE, ktorý je súčasťou príloh.

Vo fotogalérii sme umiestnili zábery z Národného cintorína a z atmosféry, ktorá vládla nielen v Martine, ale aj v autobuse. Príjemné pozeranie !

autor: A.H T.H

Fotogaléria

Prílohy

.pdfBULLETIN K DIVADELNÉMU PREDSTAVENIU MIZANTROP