EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

Zoznam alergénov

1. obilniny obsahujúce lepok (t. j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody) a výrobky z nich

2. kôrovce a výrobky z nich

3. vajcia a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. jadrá podzemnice olejnej (arašidy) a výrobky z nich

6. sójové bôby a výrobky z nich

7. mlieko a výrobky z neho

8. orechy, t. j. mandle (Amygdalus communis L.), lieskové orechy (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu (Anacardium occidentale), pekanové orechy [Carya illinoiesis(Wangenh). K. Koch], para orechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich

9. zeler a výrobky z nich

10. horčica a výrobky z nej

11. sezamové semená a výrobky z nich

12. SO2 a siričitany o koncentrácii viac ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l vyjadrenej ako SO2

13. vlčí bôb (lupina) a výrobky z nich

14. mäkkýše a výrobky z nich

 

autor: GŠ