EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

ROZHOVOR S VÍŤAZMI I. ROČNÍKA SÚŤAŽE MLADÝ JAZDEC SOŠP LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

V predchádzajúcom príspevku sme informovali o I. ROČNÍKU SÚŤAŽE MLADÝ JAZDEC SOŠP , ktorého súčasťou bola aj výsledková listina. Sme radi, že víťazi súťaže poskytli krátky rozhovor nielen o súťaži, ale aj o sebe.  Skladba otázok bola nasledovná :

1/ Kedy si sa začal  / - la /  zaujímať o chov koní a jazdectvo ?

2/ Si spokojná / - ný / so štúdiom na našej škole ?

3/ Aké máš ciele do budúcnosti po ukončení štúdia na našej škole ?

A tu sú ich odpovede :

Michaela BIELIKOVÁ I.A                                                                                                                           Víťazka dvoch disciplín  v súťaži MLADÝ JAZDEC - UZDENIE A SEDLANIE a JAZDA ZRUČNOSTI

1/ Koňom so sa začala venovať už vo veku 6 rokov. Bolo to v jazdeckom klube Al Asil, ktorý má sídlo v obci, kde žijem / Beňadiková /. Rok som jazdila na lonži a neskôr som začala jazdiť všetky kone v teréne . / vytrvalostné jazdenie / Jazdila som tam približne 4 - 5 rokov a za ten čas som sa naučila najviac z toho čo v oblasti chovu koní a jazdectva teraz viem.

2/ Som len v  prvom ročníku, ale som so školou veľmi spokojná. Chodím do super triedy, ktorá má super triednu učiteľku.  A však čo by som zmenila alebo skôr, čo by som chcela aby sa zmenilo je to, že už v prvom ročníku by sme sa mohli venovať viac chovu koní a jazdectvu. Ide hlavne o prax, ktorá je síce fajn, ale raz do týždňa sa mi zdá málo. Bola by som rada, keby sa vyučovala aspoň dvakrát do týždňa.

3/ Zatiaľ nemám nejaké plány čo budem robiť po ukončení školy. Určite by som sa chcela naplno venovať koňom a neustále zdokonalovať v tom, čo mi ide horšie. Ak by mi nevyšlo uplatnenie v chove koní a v jazdectve ako zamestnanie, určite sa budem venovať koňom iným spôsobom.

Tomáš MAZÚR II.A                                                                                                                                           

Víťaz disciplíny v súťaži MLADÝ JAZDEC - SKOKOVÁ SÚŤAŽ / MINI PARKÚR /

1/ Koňom som sa začal naplno venovať, keď som mal 11 - 12 rokov. Dostal som sa k ním vďaka sestre, ktorá chodievala na hipoterapiu. Na začiatku som sa venoval westernovému jazdeniu a základom anglického jazdenia v jazdeckom klube JMC Lužany.

2/ So štúdium na tejto super škole som veľmi spokojný. Mám super spolužiakov a skvelých učiteľov. Jediná vec, ktorá by sa mohla zmeniť je vyučovanie praxe. Tá by sa mohla vyučovať viackrát do týždňa a nie iba raz. Zlepšením v tejto oblasti bude určite vybudovanie jazdiarne na pozemkoch školy, kde by, okrem  vyučovania praxe,  mohli záujemcovia o jazdenie jazdiť v rámci krúžkovej činnosti. Preto držím vedeniu školy palce, aby sa  zámer s vybudovaním jazdiarne, po rozbehnutí prípravných prác, podaril čo najkratšom čase.

3/ Po ukončení školy chcel by som  pracovať v oblasti chovu koní a jazdectva v zahraničí a venovať sa týmto skvelým zvieratám naplno. So sebou budem spokojný, až keď uvidím niečo za sebou, keď sa v starobe obzriem dozadu, čo som pri plnení svojho sna dosiahol.

Ďakujeme za rozhovor.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2014/2015

I. ROČNÍK SÚŤAŽE MLADÝ JAZDEC SOŠP LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ :

www.polytechnika.sk/index.php

+ ďalšie príspevky z oblasti štúdia v študijnom odbore chov koní a jazdectvo

 

 

autor: T.H

Fotogaléria