EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

30. V. 2012 TVORIVÉ DIELNE - PLSTNATENIE VLNY

V  priestoroch národnej kultúrnej pamiatky ČIERNY OROL, kde je jediná stála expozícia LIPTOVSKÉHO MÚZEA v Liptovskom Mikuláši sa organizujú tvorivé dielne, ktoré sú zamerané hlavne na staré remeslá s inovačnými prvkami.

30. V. 2012 sa zúčastnili jednej takejto tvorivej dielne žiaci III.A. Tvorivá dielňa bola zameraná na PLSTNATENIE OVČEJ VLNY. Takto upravená vlna bola materiálom pre výrobu rôznych súčasti oblečenia. V súčasnosti ide skôr o jej využitie ako materiálu na výrobu rôznych netradičných módnych doplnkov. Nachádza však uplatnenie aj v priemysle. Príkladom môžu byť plstené rolky, ktoré sú vyrábané z lisovanej vlnenej plsti : www.refima.eu/main.php

Žiaci sa na tvorivej dielni  dozvedeli o technike spracovania, jej využití a na závere si vyrobili ozdobné doplnky z tohto netradičného materiálu. Ak by sa v budúcnosti dali na dráhu agropodnikania so zameraním na agroturistiku, získali informácie ako netradične zužitkovať vlny vlastných ovie, ktorá je v súčasnosti  skôr príťažou pre chovateľa ako ekonomickým prínosom.

autor: A.H T.H

Fotogaléria

Z FOTOGALÉRIE VIDIEŤ, ŽE DOBRÁ NÁLADA
A ZANIETENOSŤ PRE PRÁCU NIKOMU
UKÁŽKA VLASTNEJ TVORIVOSTI